- Çalışma Saatleri : 08:30 - 18:00
ZOLL – Defibrilatör Cihazı Tamiri ve Bakımı
Zoll Defibrilatör Cihazı Tamiri, Zoll Defibrilatör Cihazları, Zoll Defibrilatör Cihazı Bakımı ve Onarımı için bize ulaşabilirsiniz.
Defibrilatör Cihazı Nedir?
Fibrilasyona girmiş bir kalbin normal ritmini geri kazanabilmesi için kalbe kısa sureli yüksek değerde akım veren cihazdır. Kısaca elektro şok cihazı olarak tanımlanabilir.
Fibrilasyon Nedir?
Kalbin yanlış zamanda uyarılması ve uyaran sinyallerin (aksiyon potansiyelleri) rastgele uyarımları sonucunda kalp kasları düzensiz ve normalden hızlı bir şekilde kasılmaya başlar. Sonuç olarak kalp, vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda kanı pompalayamaz hale gelir. Kalbin girdiği bu duruma “fibrilasyon” adı verilir. 2 tip fibrilasyon vardır. Kulakçık (atrial) fibrilasyonu ve karıncık (ventriküler) fibrilasyonudur.
Yoğun Bakım Nedir?
Yoğun bakım ünitesi (YBÜ); sağlık sorunu kritik düzeyde olan ve yakından takip edilmesi gereken hastaların takip, tetkik ve tedavi hizmeti gördükleri yataklı servistir. Yoğun bakımda tedavi gören hastalar 24 saat boyunca gözetilir. Bu hizmetin gerçekleştirilmesi için yoğun bakımda görev yapan hemşireler genellikle bir veya iki hastanın takibinden sorumludur.
Yoğun bakım üniteleri, aniden genel durumu bozulan veya takibinde sağlık durumu hızla kötüleşen hastalara erken ve etkili bir şekilde müdahale edebilmek üzere teçhizatlandırılır. Yoğum bakım ünitelerinde; mekanik ventilatör olarak da bilinen solunum destek cihazları, oksijen destek sistemleri, diyaliz ve yatak başı görüntüleme ekipmanları gibi özel tıbbı cihazlar kullanılır.
Hastaların kritik durumları göz önüne alınarak sağlık hizmetlerinin en verimli şekilde sürdürülmesi, enfeksiyon riskinin en aza indirilmesi gibi hedeflere yönelik olarak yoğun bakım üniteleri ciddi tedbirler alarak yönetilir. Bu sebeple hasta yakınları, yoğun bakımda yatan hastalarda günün belirli saatlerinde görüşebilir veya sorumlu sağlık profesyonelinden bilgi alabilir. Ziyarete gelen hasta yakınlarının 1. derece akraba seviyesinde olmasına dikkat edilir.
Yoğun Bakım Üniteleri
Hastanelerde yer alan yoğun bakım üniteleri, uzmanlık ve ilgilenilen hastaların sağlık durumlarına göre alt sınıflara ayrılır. Bu doğrultuda, hastanelerde aşağıdaki yoğun bakım üniteleri bulunabilir:
Medikal (tıbbi, dahiliye) yoğun bakım ünitesi,
Cerrahi yoğun bakım ünitesi,
Pediatrik (çocuk) yoğun bakım ünitesi,
Koroner yoğun bakım ünitesi,
Anestezi yoğun bakım ünitesi veya post-anestezi yoğun bakım ünitesi (PACU),
Yeni doğan yoğun bakım ünitesi,
Travma yoğun bakım ünitesi.