Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?

+90 552 890 1811
[email protected]

MORTARA – EKG Cihazı Tamiri ve Bakımı

Mortara EKG Cihazı Tamiri, Mortara EKG Cihazları, Mortara EKG Cihazı Bakımı ve Onarımı için bize ulaşabilirsiniz.

EKG Nedir?

Kalp kasının ve sinirsel iletim sisteminin çalışmasını incelemek üzere kalpte meydana gelen elektriksel faaliyetin kaydedilmesidir. EKG, kalp hastalıklarında kesin tanı yöntemi değildir; ancak hasta hikayesi, fizik muayenesi ve diğer laboratuvar tetkikleri ile beraber tanıya yardımcı olur. EKG ile şu veriler elde edilebilir:

-Kalp kasının kasılma şeklini gösterir.
-Kalbin ritim ve iletim bozuklukları belirlenir.
-Koroner yetmezlik veya myokard infarktüs tanısı konulabilir.
-Kalp kasında kalınlaşma ve kalp boşluklarında genişleme saptanabilir.
-Elektronik kalp pilinin işlevleri değerlendirilebilir.
-Bazı kalp ilaçlarının etkileri ve elektrolit dengesizliği (özellikle potasyum eksikliği veya fazlalığı) araştırılabilir.
-Kalp dışı hastalıkların kalbe etkileri araştırılabilir.
EKG, kalbin pompalama yeteneği hakkında bilgi vermemektedir.

EKG Cihazı Çeşitleri

Taşıma sehpası üzerinde portatif kullanılabilen EKG cihazları günümüzde teknolojiye paralel olarak üstün özelliklerde üretilmektedir. Dokunmatik ekranlı, yorum çipli, elektrot temassızlığında, bataryası azalınca, EKG kâğıdı bitince, kapağı açık konumda iken vb. durumlarda alarm veren cihazlar mevcuttur. Kliniklerde kullanılan EKG cihazının yanı sıra holter EKG ve eforlu EKG çeşitleri de bulunmaktadır. Holter EKG; hastanın günlük hayatını etkilemeden 24–48 saat süreyle kalp aktivitesini kesintisiz olarak kaydeden, cep telefonu boyutunda, küçük bir kayıt cihazıdır. Eforlu EKG ise koşu bandı ya da ergobisiklette egzersiz sırasında yapılan EKG kaydıdır.

EKG Cihazının Bölümleri

1. Voltmetre:Kalbin vücut yüzeyine ulaşan elektriksel uyarılarının, vücudun standart bölgelerine yerleştirilen elektrotlar yardımı ile algılandığı devredir.
2. Filtre:Kalbe ait olmayan elektriksel faaliyetin süzüldüğü devredir. Elektriksel uyarıları dışarı gönderebilen iskelet kaslarından ya da başka bir kaynaktan gelen elektriksel uyarılar bu devrede engellenir.
3. Yükseltici (Amplifikatör):Kalbin deri yüzeyine ulaşan elektriksel uyarıları, çok düşük voltajlı olduğundan bu uyarıları izlenebilecek seviyede yükseltir.
4. Yazıcı (Kayıt Ünitesi):Kayıtta genellikle ısıl yazıcılar kullanılır. EKG kağıdı sıcaklık karşısında siyahlaşan bir özelliğe sahip olduğu için elektrik akımından ısınan yazıcı çubukla (termal kafa) kolayca elektrokardiyogram çizilir. Ayrıca karbonlu, mürekkepli ve optik sistemler de vardır.

Bize Ulaşın

+90 552 890 1811

Genel Merkez

Topçular Mah. Osman Gazi Cad. No:2 EYÜP – İST. | TR

Copyright © 2024 argematris.com. Tüm Yasal Hakları Saklıdır.

İletişim Formu






    *VARSA dosyalarınızı buradan ekleyebilirsiniz.