GETINGE – Kapama (Sterilizasyon Paketleme) Cihazı Tamiri ve Bakımı

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?

+90 552 890 1811
info@argematris.com

GETINGE – Kapama (Sterilizasyon Paketleme) Cihazı Tamiri ve Bakımı

Getinge Kapama (Sterilizasyon Paketleme) Cihazı Tamiri, Getinge Kapama Cihazları, Getinge Kapama Cihazları Bakımı ve Onarımı için bize ulaşabilirsiniz.

Kapama (Sterilizasyon Paketleme) Cihazı Nedir?

Sterilizasyon Rulo Poşet Kapatma Cihazları, tıbbi ürün ve malzemelerin ambalajlarını güvenli bir şekilde kapatmak için kullanılan bir cihazdır. Paketlenmiş ürünlerin sterilite ve bütünlüğünü sağlamak amacıyla hava geçirmez ve sızdırmaz mühürler oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Kapatma makineleri, poşetler, torbalar veya kaplar gibi çeşitli ambalaj malzemeleri üzerinde sıkı bir mühür oluşturmak için ısı veya basınç kullanır.

Kapatma Cihazları, steril enstrümanlar, ilaçlar, pansumanlar ve diğer tıbbi ürünleri ambalajlamak için sağlık tesislerinde, laboratuvarlarda ve ilaç üretiminde yaygın olarak kullanılır. Kapatma işlemi, içeriğin kontaminasyondan korunmasına, sterilitesinin korunmasına ve raf ömrünün uzatılmasına yardımcı olur. Ayrıca, ürünleri buhar sterilizatöre koymadan önce ambalajlamanın yapılması, ürünlerin kontaminasyondan korunmasını, sterilitesinin korunmasını, doğru tanımlama ve izlenebilirliğin sağlanmasını ve sağlık tesislerinde sterilize edilmiş envanterin verimli yönetimini sağlamak için gereklidir.

Sterilizasyon Paketleme Cihazları, otomatik kapatma özelliğinin yanı sıra yazıcılı kapatma veya kapatma ve kesmenin beraber oması özelliklerinede sahip olabilir.

Ameliyat ve Ameliyathane Kavramları

Ameliyat: Hasta üzerinde tedavi amacıyla uygulanan kesme ve dikme işlemi, operasyon,
Ameliyathane: Hastanelerde ameliyat işleminin yapıldığı özel bölüm olarak açıklanmaktadır.

Ameliyathanelerde bulunan tıbbi cihazların çeşitliliği, uygulanan cerrahi operasyonun cinsi, hekimin tercihleri ve kullanım düzeyi gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Son zamanlarda beyin operasyonlarının yapıldığı ameliyathanelerde EMAR kullanımı yaygınlaşmış ve bu ameliyathaneler MR ile kullanılmaya uygun alet ve cihazlarla donatılmıştır.

Dişçilikte meydana gelen ilerlemeler artık dişçilikte de bir ameliyathane ortamını şart koşmuştur. Bazı ağır ağız operasyonlarında ameliyathane kullanılmaktadır. Bunların dışında genel, koroner, mikro cerrahi, kadın doğum gibi ameliyathane çeşitleri bulunur. Genel olanlarda pek çok operasyon yapılabilirken bazı uzmanlık dallarında özel donanımlı ameliyathaneler kullanılmaktadır.

Koroner cerrahi ameliyathaneleri, özellikle açık ve kapalı kalp operasyonlarına özeldir. Kadın doğum ameliyathanesi ise kadın ve yeni doğanla ilgili cihaz ve donanımların yer aldığı bir ameliyathanedir. Mikro cerrahi ameliyathanelerinde de mikroskop ağırlıklı çalışma ortamı sağlanmıştır. Bununla birlikte her ameliyathanede bulunması gereken belli başlı cihazlar vardır.

Ameliyathanede Bulunan Cihazlar:

  1. Defibrilatörler
  2. Elektrocerrahi cihazları
  3. Emme aparatı
  4. Anestezi makineleri
  5. Solunum cihazları (ventilatörler)

Çoğu hastane artık rutin olarak ECG ve kan basıncı monitörlerini ameliyathanelerde kullanmaktadır. Uzmanlık konularına göre ameliyathanelerin sahip olması gereken nitelikler ve bulundurulması gereken cihaz ve donanımlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiştir.