DFP(Dizel Partikül Filtresi) iptali hakkında söz edilmeden önce DPF nedir sorusu üzerinde durulması gerekilmektedir. DPF; dizel araçlarda kullanılan, egzozdan çıkan zararlı gazları süzme özelliği sayesinde atmosfere daha az zararlı gaz çıkmasını destekleyen bir filtre sistemi olarak tanımlanmaktadır. Dolayısıyla DPF yöntemi sayesinde egzoz gazlarından çıkan zararlı partikülleri yüksek ısı ile en aza indirmek için tercih edilmektedir.
DPF ne işe yarar, dpf sistemi nedir vb. sorular son zamanlarda sıkça sorulan sorular arasında yerini almaktadır. Dizel Partikül Filtresi son dönemlerde, dizel otomobillerde katalitik konvektörün temizleyemediği zararlı gazları ve ağır metalleri içerisine hapseden sistem olarak tanımlanmaktadır. Gaza herhangi bir uygulama yapılmasına gerek duyulmadan zararlı gazları doğrudan hapsetmektedir.
DPF sistemi kendi kendini temizlemesiyle herhangi bir problem oluşmamaktadır. Fakat mekanik problemler yani kendi kendisini temizleyemediği süreçte filtre ilerleyen süreçlerde görevini yapamamaya başlamaktadır. Bu durumda filtre tıkanabilmektedir. Sonuç olarak egzoz gazını temizleyemediği için motora geri basınç yapmaktadır. Dolayısıyla egzoz gazları kolay bir şekilde yanma odasından atılamayarak problemler doğabilmektedir. DPF iptali ne işe yarar sorusu ile karşılaşılabilmektedir. Bu kapsamda bu problemlerin meydana gelmemesi için DPF sisteminin değiştirilmesi gerekilmektedir. Değiştirilme fiyatları oldukça maliyetli olduğundan dolayı kişiler DPF iptali yöntemine başvurmaktadır.
DPF iptali zararları kapsamında bu işlemi yaptıracak kişilerin soruşturmuş soru olarak sıfatlandırılmaktadır. Bu kapsamda yapılan araştırmalara göre DPF iptali gerçekleştirilmiş bir otomobilde herhangi bir zarar görülmemektedir. Bunun nedeni; uygulama ve teorik açısından yapılan tek uygulama DPF ile ilgili filtrenin sökülmesi ve parametrelerin silinmesidir.
DPF iptali yaptıran araç sahiplerinin dpf iptali yakıt tüketimi hakkında bilgi sahibi olmak istemektedirler. Bu kapsamda DPF iptali sonrasında yakıt tüketiminde filtre boş olmasından dolayı egzoz gazları daha rahat bir şekilde çıkacaktır. Dolayısıyla yakıt tüketiminde düşüş görülecektir.
DPF iptali yaptırmak isteyen kişilerin genellikle akıllarına takılan soru DPF iptali muayeneden geçer mi sorusu olmaktadır. Bu kapsamda DPF iptal edilen otomobillerin emisyon sınıfı açısından Euro3 emisyon kademesine düşmektedir. Ülkemiz sınırları içerisinde sınır olarak Euro3 kabul görmesinden dolayı DPF iptali sonrası muayene sürecinde problem oluşmamaktadır.