Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?

+90 552 890 1811
[email protected]

2224-B Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı

Program kapsamında, araştırmacıların kendi alanlarıyla ilgili bir konuda hazırladıkları özgün çalışmalarını bilim dünyasıyla paylaşmaları, geri bildirim ve bilimsel tartışmalar ile çalışmalarını geliştirmeleri, çalıştıkları alanlardaki uzman bilim insanlarıyla etkileşim ve işbirliklerini artırmaları amacıyla yurt içinde düzenlenen (çevrim içi yapılacaklar dahil) bilimsel etkinliklerde bildiri sunulması için destek verilir.

Destek Kapsamı

Program kapsamında araştırmacıların kendi alanlarıyla ilgili bir konuda hazırladıkları özgün çalışmalarını bilim dünyasıyla paylaşmaları, geri bildirim ve bilimsel tartışmalar ile çalışmalarını geliştirmeleri, çalıştıkları alanlardaki uzman bilim insanlarıyla etkileşim ve işbirliklerini artırmaları amacıyla yurt içinde düzenlenen (çevrim içi yapılacaklar dahil) bilimsel etkinliklerde bildiri sunulması için destek verilir.

Yurt içindeki bilimsel etkinliklere katılmak isteyen araştırmacılara yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için destek sağlanır.

Önemli Hususlar

  • Program kapsamında yalnızca yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için destek sağlanmaktadır. Bu kalemler dışındaki harcamalar (şehir içi ulaşım giderleri, yemek masrafları vb.) karşılanmamaktadır.

  • Başvuru geri çekme işlemi her aşamada yapılabilir. Başvuru dönemi bittikten sonra, onaylanan başvurunun geri çekme işlemi için başvuru yılı ve dönemini belirten imzalı bir dilekçenin Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’na (BİDEB) (Elden/posta veya e-posta ile) iletilmesi gerekmektedir. Dilekçenin BİDEB’e ulaşmasını takiben güncelleme işlemi yapılmaktadır.

  • Başvuru sonuçlarına BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi’ne giriş yapılarak ulaşılabilir.

  • Program kapsamında avans/ön ödeme yapılmamakta olup destek ödemesi kişinin dönüşü sonrasında gerekli belgeleri sunması üzerine geri ödeme şeklinde gerçekleştirilir.

  • Ödeme belgeleri ile elektronik fatura/biletler başvuru sahibinin adına olması veya faturada isminin yer alması ve tüm detayları (isim-soy isim, tarih, tutar, ödeme detayı vb.) içermesi koşuluyla kabul edilmektedir. Uçak ve otel harcamalarına ilişkin rezervasyon aşamasını gösteren belgeler kabul edilmez. Faturada birden fazla kişinin isminin geçmesi durumunda toplam fatura tutarı kişi sayısına bölünerek ödeme yapılır.

Başvuru Koşulları

  1. Başvuru sahibinin en az önlisans öğrenimi görüyor/görmüş olması,
  2. Bildirinin sözlü/poster sunum için etkinliğe gönderilmiş veya kabul edilmiş olması ya da davetli konuşmacı olunması,
  3. Katılmak istenilen etkinliğin hakemli olması,
  4. Katılmak istenilen etkinliğin en az ikincisinin düzenleniyor olması,
  5. Etkinlik düzenleme kurulu üyelerinin yurt içinden en az 3 farklı üniversite/araştırma kuruluşu mensubu bilim insanından oluşması,
  6. Katılmak istenilen etkinliğe ilişkin bilgilerin yer aldığı güncel bir internet sitesinin olması,
  7. 2224-B programından ilgili yıl içinde yararlanılmamış olması,
  8. Başvuru sahibinin, programın başarı kriterlerindeki bilgilerinin ARBİS veri tabanında güncel olması,
  9. Çok yazarlı bildirilerde yazarlardan birinin başvuru yapması (Aynı bildiri için yazarlardan yalnızca birine destek verilir.)
  10. Etkinliğin kişisel etkinlik veya kurum içi etkinlik olmaması gerekmektedir.
  11. TÜBİTAK Başkanlığına bağlı birimlerde çalışanlar bu programdan yararlanamazlar.
  12. Yayınlanmış çalışmalar için bu program kapsamında destek verilmez.

Başvuru Yöntemi

Başvuruların en geç etkinliğin düzenleneceği tarihten bir önceki başvuru döneminde yapılması gerekmektedir. Başvurular, çağrı duyurusunda belirtilen başvuru tarihleri içinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi yönlendirmesi ile TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak yapılır. Başvuru belgelerinin sisteme çevrimiçi olarak yüklenmesi zorunlu olup, başvuru formunun ve başvuru belgelerinin TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’na (BİDEB) gönderilmesi durumunda değerlendirmeye alınmayacak ve imha edilecektir.

Değerlendirme Yöntemi

  1. Ön İnceleme

Başvuru belgeleri programın başvuru koşulları doğrultusunda kontrol edilmektedir. Başvuru koşullarından herhangi birini sağlamayan, belgeleri tam olmayan başvurular inceleme sonucunda iade edilir. Değerlendirme yalnızca sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle her bir belge; açık, anlaşılır ve belirlenen içerikte olacak şekilde sisteme yüklenmelidir. Elden, faks veya elektronik posta ile gönderilen belgeler değerlendirmeye tabi tutulmaz.

  1. Değerlendirme

Ön inceleme aşamasını geçen başvurular aşağıdaki başarı kriterlerine göre değerlendirmeye tabi tutulur. Başarı kriterlerinden en az 2’sini sağlayan başvurular GYK tarafından görüşülerek Başkanlığa sunulur. Desteklenecek başvurular ve destek miktarları Başkanlık onayı ile kesinleşir.

  1. Başarı Kriterleri
  1. Başvuru sahibi;
  • Önlisans/Lisans öğrencisi ise; genel ağırlıklı not ortalamasının 2.50/4.00 veya 65/100 puanın üzerinde olması,
  • Yüksek Lisans öğrencisi ise; Lisans mezuniyet ortalamasının 2.50/4.00 veya 65/100 puanın üzerinde olması,
  • Doktora öğrencisi ise; Yüksek Lisans mezuniyet ortalamasının 3.00/4.00 veya 76.66/100 puanın üzerinde olması,
  • Akademik personel ise; Web of Science veya Scopus veri tabanına göre yayın sayısı ≥ 5 veya atıf sayısı ≥ 25 veya h-index ≥ 4 olması,
  • Kamu/Özel Sektör/Diğer kurum çalışanı ise; Yüksek Lisans yapmış olması veya Ar-Ge/Tasarım merkezlerinde çalışıyor olması
  1. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla en az 6 ay ARDEB/BİDEB/TEYDEB bursiyeri olması
  2. Web of Science veya Scopus veri tabanında taranan dergilerde yayımlanmış makalesinin bulunması
  3. TR Dizin kapsamında yer alan dergilerde yayımlanmış makalesinin bulunması
  4. 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ya da 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında desteklenmiş olması*

*İlgili kriterden yalnızca proje yürütücüsü ve proje ortakları puan alabilmektedir. Akademik danışman olarak bu kriterden puan alınamamaktadır.

İzleme Belgeleri

Destek alan kişilerin etkinlikten sonra BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi’ne yüklemesi gereken belgeler:

  1. Taahhütname
  2. Dizi pusulası*
  3. Etkinlik Değerlendirme Raporu
  4. Harcama belgeleri** (katılım ücreti faturası, konaklama faturası)
  5. Başvuru sahibinin TÜBİTAK dışında başka bir kurum/kuruluştan destek alıp almadığını gösteren resmi yazı***
  6. Etkinlik katılım belgesi
  7. Bildirinin sözlü/poster sunum için kabul edildiğini gösteren belge

* Destek ödemesinin gerçekleştirilmesi için bilimsel etkinliğin sonunda dizi pusulasına yapılan harcamalarla ilgili tutarların girilmesi gerekmektedir. Dizi Pusulasına destek kapsamında yapılan harcamalara ait bilgiler yazılmalıdır.

** Program kapsamında yalnızca yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için destek sağlanmaktadır. Bu sebeple yalnızca bu kalemlere ait harcama belgelerinin yüklenmesi gerekmektedir. Yol gideri kapsamında şehir içi ulaşım giderleri karşılanmaz. Uçak ve otel harcamalarına ilişkin rezervasyon aşamasını gösteren belgeler kabul edilmez. Yol ücreti için fatura ibraz edilmesine gerek yoktur. Ancak ödeme yapılabilmesi için bu kalemin dizi pusulasına girilmesi gerekmektedir. Yazar kasa fişi fatura yerine kabul edilmez.

*** TÜBİTAK dışında başka bir kurum/kuruluştan destek alınıp alınmadığına ilişkin yazının eklenmesi zorunludur. İlgili yazı başvuru sahibinin çalıştığı kurum/kuruluşun üst makamlarından alınmalıdır. (Üniversiteler için Bölüm Başkanlığı/Fakülte Sekreterliği/Dekanlık/ Enstitü Müdürlüğü vb. Kurum ve Firmalar için Genel Müdürlük/Daire Başkanlığı/İnsan Kaynakları vb.). Üniversiten alınmış yolluksuz-yevmiyesiz görevlendirme yazısı kabul edilmektedir. Öğrenci veya çalışmayan kişiler, başka bir kurumdan destek alıp-almadığını beyan eden bir dilekçeyi izleme sistemine yüklemesi gerekmektedir. Başvuru sahibine TÜBİTAK dışında başka bir kurum/kuruluş tarafından destek veriliyorsa bu destek miktarı, Dizi Pusulası’nda beyan edilen harcamaların -yol, katılım ve konaklama ücretleri- toplamından düşülür, kalan miktar TÜBİTAK tarafından ödenir. Ödenecek miktar TÜBİTAK tarafından kişiye çıkan destek üst limitinden fazla ise sadece üst limit tutarı kadar ödeme yapılır.

Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği; taahhütname, değerlendirme raporu, dizi pusulası, etkinlik katılım belgesi, bildirinin sözlü/poster sunum için kabul edildiğini gösteren belge, TÜBİTAK dışında başka bir kurum/kuruluştan destek alınıp alınmadığına ilişkin yazı ve harcama belgelerinin (etkinlik katılım ve konaklama faturası) BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi’ne yüklenmesi ve ilgili belgelerin uygun bulunmasından sonra kişinin kendi adına açılmış banka hesabına aktarılır.

Yükümlülükler

  1. Desteklenen kişiler, katıldığı etkinlik için verilen desteğe ait izleme belgelerini (taahhütname, etkinlik değerlendirme raporu, dizi pusulası, etkinlik katılım belgesi, bildirinin sözlü/poster sunum için kabul edildiğini gösteren belge, TÜBİTAK dışında başka bir kurum/kuruluştan destek alınıp alınmadığına ilişkin yazı ve harcama belgelerini) etkinliğin bitiş tarihinden ya da destek sonuç tarihinden sonraki 30 gün içinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi’ne yüklemek zorundadır. Etkinliğe ait belgelerin 30 gün içinde yüklenmemesi durumunda, gerekçenin BİDEB’e yazılı olarak bildirilmesi gerekir. Mazeretin Grup Koordinatörü tarafından uygun bulunması halinde destek ödemesi yapılabilir. Ancak belge gönderim süresi etkinliğin bitiş tarihi itibarıyla 6 aydan fazla olamaz.
  2. TÜBİTAK dışında başka bir kurum/kuruluştan destek alınması halinde alınan destek tutarı BİDEB’e yazılı olarak bildirilmelidir. Aksi tespit edildiği takdirde, destek alan kişi aldığı destek kalemlerinin tamamını ödemenin yapıldığı tarihten itibaren kanuni faizi ile birlikte geri ödemekle yükümlüdür.
  3. Destek kalemleri kapsamına girmeyen gider belgesi sunulması, aslı veya aslı gibidir şeklinde istenen belgelerin onaysız kopyasının sunulması durumunda ve benzeri nedenlerle uygun bulunmayan harcamalar için herhangi bir hak talep edilemez.
  4. Program kapsamında destek alan bilim insanları aynı etkinliğe katılmak için TÜBİTAK’ın diğer programlarından destek alamaz. TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerde yer alanlar, bu programdan destek almaları halinde projedeki seyahat desteğini kullanamazlar. Aksi tespit edildiği takdirde, destek alan kişi aldığı destek kalemlerinin tamamını ödemenin yapıldığı tarihten itibaren kanuni faizi ile birlikte geri ödemekle yükümlüdür.
  5. Etkinlik sonrası başvuru koşullarından herhangi birinin sağlanmadığının tespit edilmesi durumunda, Başkanlık kararı ile destek iptal edilir, varsa ödenmiş bulunan destek miktarı bu tarihten itibaren 30 gün içinde TÜBİTAK hesabına iade edilir.
  6. Etkinliğin mücbir sebeplerden dolayı yapılamaması veya mücbir sebepler dışında iptal edilmesi halinde iptal durumunun, etkinlik tarihinden önce BİDEB’e yazılı olarak bildirilmesi zorunludur.
  7. TÜBİTAK BİDEB tarafından bildirimler elektronik yolla yapılmaktadır. Bu nedenle tebligata elverişli bir elektronik adres verilmesi ve bilgilerin güncel tutulması gerekir.
  8. Yükümlülüklere uyulmaması halinde Taahhütname hükümleri uyarınca işlem yapılır.

Yönetmelik ve Esaslar

  1. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Burs ve Destek Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar
  2. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Tarafından Yürütülen Programlara İlişkin Yönetmelik
  3. BİDEB Burs ve Destek Programlarında Başvuruların ve Raporların Panel/Danışman/Danışma Kurulu Yöntemi ile Değerlendirilmesi ve İzlenmesine İlişkin Yönerge

İlgili mevzuatlarda belirtilmeyen özel durumlarda, GYK kararları uygulanır.

Bize Ulaşın

+90 552 890 1811

Genel Merkez

Topçular Mah. Osman Gazi Cad. No:2 EYÜP – İST. | TR

Copyright © 2024 argematris.com. Tüm Yasal Hakları Saklıdır.

İletişim Formu






    *VARSA dosyalarınızı buradan ekleyebilirsiniz.