1831 – Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı

Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?

+90 552 890 1811
info@argematris.com

1831 - Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı

Dünya Bankası desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi çerçevesinde KOBİ’lerin Yeşil Dönüşüm mevzuatlarına uyum kapsamında gereklilikleri karşılamak üzere alacağı teknik yardım 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı ile desteklenecektir.

Yeşil teknolojiler konusunda güncel teknolojiler için firmaların teknoloji danışmanlığı, kapasite ya da durum analizi, mevcut problemlerin tespiti ve çözüm yaklaşımları ve yol haritası hazırlama gibi konularda uzman kuruluşlardan alacakları hizmetin %90’ı hibe destek olarak TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Destek süresi en fazla 6 ay olup, proje bütçesi üstü limiti 210.000 TL’dir.   TÜBİTAK, KOBİ’lere yönelik bu hizmetin Çözüm Ortakları aracılığı ile verilmesini sağlayacaktır.

Kuruluş Bazlı Ön Kayıt

TEYDEB tarafından yürütülen destek programlarına başvuru yapmak isteyen sermaye şirketlerinin kuruluş bazlı ön kayıt yaptırması gerekmektedir. Sermaye şirketleri kuruluş bazlı ön kayıt işlemlerini aşağıda yer alan Kılavuza göre yapacaklardır.

Kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler kuruluş bazlı ön kayıt yaptırmayacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler ön kayıt ve proje gönderim işlemlerini aşağıda yer alan dökümanda belirtildiği şekilde yapacaklardır.

Mali Rapor Hazırlama Kılavuzu

TEYDEB tarafından yürütülen Destek Programları kapsamında desteklenen projelerin harcama ve giderlerinin belgelendirilmesi, ödenmesi, transfer ödemesi (ön ödeme) ile ilgili başvuru, değerlendirme ve mahsuplaşma kuralları, mali raporun ve gider formlarının kurum/kuruluş tarafından hazırlanması ile hazırlanan mali raporun ve gider formlarının mali müşavir tarafından inceleme, değerlendirme ve denetimi, Mali Müşavirlik Proje Harcamaları Değerlendirme Raporunun (AGY500/MM Raporu) hazırlanması, MM Raporunun ve gider formlarının TÜBİTAK’a gönderilmesi, MM Raporu ve gider formlarının TÜBİTAK tarafından denetimi ve diğer mali hususlara yönelik kurallar Mali Rapor Hazırlama Kılavuzunda açıklanmıştır.

Gider Formları

TEYDEB tarafından yürütülen Destek Programları kapsamında desteklenen projelerin dönemsel harcama ve giderleri kuruluşlar tarafından gider formları ile TÜBİTAK’a beyan edilecektir. Destek programı ve çağrılara ait gider formları aşağıda yer almaktadır. Projenin desteklendiği programa veya çağrıya ait gider formlarının kullanılması gerekmektedir.  Gider Formları, asgari ücret değişikliğine bağlı olarak her yıl güncellendiği için güncel gider formları kullanılmalıdır. (Excel formatında hazırlanan gider formlarında herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır. Ayrıca Gider Formları Excel 2016 Türkçe ve üstü sürümler kullanılarak doldurulmalıdır.)

Mali Müşavir Raporları

TEYDEB tarafından yürütülen Destek Programları kapsamında desteklenen projelerin dönemsel harcama ve giderlerinin mali denetim ve incelemesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) ve Yeminli Mali Müşavirler (YMM) tarafından yapılmaktadır. SMMM ve YMM’ler tarafından destek programı veya çağrıya ait Mali Müşavirlik Proje Harcamaları Değerlendirme Rapor formatlarının kullanılması gerekmektedir. Mali Müşavirlik Proje Harcamaları Değerlendirme Raporu, Uygulama Esasları, Mali Rapor Hazırlama Kılavuzu ve Mali Müşavirlik Proje Harcamaları Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu dikkate alınarak hazırlanmalıdır.

1501 ve 1507 kodlu destek programları kapsamında, proje başvuru tarihinde KOBİ ölçeğindeki kuruluşlar tarafından yürütülen ve başarı ile sonuçlanan projeler için destek karar yazısında belirtilen fikir sahibi araştırmacı/araştırmacılara proje teşvik ödülü ödenmektedir. Projenin son döneminde kuruluş tarafından hazırlanan Fikir Sahibi Araştırmacı Bildirim Formu, Uygulama Esasları ve Mali Rapor Hazırlama Kılavuzu’ndaki açıklamalara uygun olarak kontrol edilerek Mali Müşavir tarafından onaylanacaktır.