- EYÜP / İSTANBUL - TR
- Çalışma Saatleri : 08:30 - 18:00
TÜBİTAK, 2012 yılından itibaren üniversitelerde yürütülen araştırma çıktılarının ekonomik değere dönüşmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından faydalanması, üniversitelerde üretilen bilgiye dayalı akademik girişimciliğin geliştirilmesi ve üniversitelerde fikri sınai hakların ticarileştirilmesi hedeflerine yönelik olarak faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofislerine (TTO) yönelik farklı destek programları yürütmektedir.
TTO’ların performansı, üniversitelerin araştırma sonuçlarını ticarileştirilmesi ve kamu-üniversite-sanayi etkileşimi bağlamında ürettiği çıktılar üzerinden ölçülmektedir. Üniversitelerin farklı yapıları ve bölgesel faktörlerin yanı sıra TTO’ların kurumsal kapasiteleri de performanslarını etkilemektedir. TTO’ların kurumsal kapasitelerinin önemli bileşenlerinden birisi bünyelerinde çalışan Teknoloji Transferi Profesyonellerinin (TTP) yetkinlikleridir.
Temel olarak aşağıdaki alanlarda yetkin TTP’lerin, TTO’ların performasına katkı sağlaması beklenmektedir:
1601-2023-1 çağrısının amacı, TTO’ların asgari düzeyde yukarıda belirtilen kapsamdaki faaliyetleri yürütebilecek yeni TTP’leri istihdam etmeleri veya bünyelerinde çalışmakta olan TTP’lerin sürekliliğini sağlamalarını teşvik etmektir.
Başvuru aşamasında 24 aylık proje süresi için sunulabilecek proje bütçesi üst sınırı aşağıdaki şekilde hesaplanır:
A (Personel giderleri)=24x6xBaşvuru tarihindeki brüt asgari ücret
B (Hizmet alımı giderleri)= Ax%5
C (Genel giderler)=(A+B)x%5
D (proje bütçesi üst sınırı)=A+B+C
Bu tutara genel giderler dahildir. Destekleme aşamasında personel maliyetlerindeki artışlar destek kapsamında değerlendirilecektir.
TÜBİTAK tarafından ayrıca bir duyuru yapılana kadar Çağrı sürekli başvuruya açıktır.
Desteklenen gider kalemleri aşağıdaki gibidir:
Personel giderleri: 1 adet TTP’ye ait personel giderleri destek kapsamında değerlendirilecektir. Bu kapsamdaki TTP, proje süresince kesintisiz ve tam zamanlı olarak istihdam edilmelidir. TTP için proje bütçesine dahil edilen personel maliyeti, ilgili dönemde geçerli olan brüt asgari ücretin 4 katından az olamaz ve 6 katını geçemez.
Hizmet alımı giderleri: Proje kapsamında istihdam edilen personelin mevcut yetkinliklerini geliştirmesi ve yeni yetkinlikler kazanması için eğitim hizmeti alınabilir. Bu kapsamda alınacak eğitim hizmeti giderlerinin toplamı 50.000 TL’yi aşamaz.
Genel giderler: bütçe kalemleri toplamının %10’unu geçmeyecek biçimde genel gider desteği talep edilebilir. İzleme aşamasında, dönemsel olarak destek kapsamına alınan personel gideri ve hizmet alımı tutarlarının %10’u kadar genel gider, destek kapsamına ilave edilir.
1601 Teknoloji Transferi Profesyoneli Çağrısına başvuru yapabilecek kurum ve kuruluşlar aşağıda yer almaktadır.
TÜBİTAK’a yapılacak başvurular çevrimiçi olarak PRODİS üzerinden gönderilecektir. Proje başvuruları aşağıdaki ölçütlere göre panel yöntemi ile değerlendirilecektir.