Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?

+90 552 890 1811
[email protected]

KEIJAN – Bilirubinmetre Cihazı Tamiri ve Bakımı

Keijan Bilirubinmetre Cihazı Tamiri, Keijan Bilirubinmetre Cihazları, Keijan Bilirubinmetre Cihazı Bakımı ve Onarımı için bize ulaşabilirsiniz.

Bilirubinmetre Nedir?

Bilirubinmetre, kanda bulunan bilirubin seviyesini ölçmek için kullanılan tıbbi bir cihazdır. Bilirubin, vücutta kırmızı kan hücrelerinin yıkımı sonucu oluşur ve özellikle bebeklerde yüksek seviyelerde görülebilir. Yüksek bilirubin seviyeleri yenidoğan sarılığına yol açabileceği için bilirubinmetreler, özellikle yenidoğanlarda bilirubin düzeylerinin düzenli kontrolü için kullanılır. Bilirubinmetreler iki ana çeşide ayrılabilir:

İnvaziv Bilirubinmetreler: Kan örneği alarak laboratuvar ortamında ölçüm yaparlar. Doğrudan kandaki bilirubin seviyesini analiz eder.
Noninvaziv Bilirubinmetreler: Deri üzerinden ölçüm yaparak bilirubin seviyesini belirler. Özellikle yenidoğanlarda tercih edilir, çünkü kan örneği alınmasına gerek kalmaz.

Yoğun Bakım Nedir?

Yoğun bakım ünitesi (YBÜ); sağlık sorunu kritik düzeyde olan ve yakından takip edilmesi gereken hastaların takip, tetkik ve tedavi hizmeti gördükleri yataklı servistir. Yoğun bakımda tedavi gören hastalar 24 saat boyunca gözetilir. Bu hizmetin gerçekleştirilmesi için yoğun bakımda görev yapan hemşireler genellikle bir veya iki hastanın takibinden sorumludur.

Yoğun bakım üniteleri, aniden genel durumu bozulan veya takibinde sağlık durumu hızla kötüleşen hastalara erken ve etkili bir şekilde müdahale edebilmek üzere teçhizatlandırılır. Yoğum bakım ünitelerinde; mekanik ventilatör olarak da bilinen solunum destek cihazları, oksijen destek sistemleri, diyaliz ve yatak başı görüntüleme ekipmanları gibi özel tıbbı cihazlar kullanılır.

Hastaların kritik durumları göz önüne alınarak sağlık hizmetlerinin en verimli şekilde sürdürülmesi, enfeksiyon riskinin en aza indirilmesi gibi hedeflere yönelik olarak yoğun bakım üniteleri ciddi tedbirler alarak yönetilir. Bu sebeple hasta yakınları, yoğun bakımda yatan hastalarda günün belirli saatlerinde görüşebilir veya sorumlu sağlık profesyonelinden bilgi alabilir. Ziyarete gelen hasta yakınlarının 1. derece akraba seviyesinde olmasına dikkat edilir.

Yoğun Bakım Üniteleri

Hastanelerde yer alan yoğun bakım üniteleri, uzmanlık ve ilgilenilen hastaların sağlık durumlarına göre alt sınıflara ayrılır. Bu doğrultuda, hastanelerde aşağıdaki yoğun bakım üniteleri bulunabilir:

Medikal (tıbbi, dahiliye) yoğun bakım ünitesi,
Cerrahi yoğun bakım ünitesi,
Pediatrik (çocuk) yoğun bakım ünitesi,
Koroner yoğun bakım ünitesi,
Anestezi yoğun bakım ünitesi veya post-anestezi yoğun bakım ünitesi (PACU),
Yeni doğan yoğun bakım ünitesi,
Travma yoğun bakım ünitesi.

Bize Ulaşın

+90 552 890 1811

Genel Merkez

Topçular Mah. Osman Gazi Cad. No:2 EYÜP – İST. | TR

Copyright © 2024 argematris.com. Tüm Yasal Hakları Saklıdır.

İletişim Formu






    *VARSA dosyalarınızı buradan ekleyebilirsiniz.