Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?

+90 552 890 1811
[email protected]

Marka Araştırması, Tescili ve İzleme Hizmetleri

Üretkenlik ile ortaya koyduğunuz özgün markanızın stratejik, hızlı, net ve doğru yönlendirmeler ile sonuca ulaşmasını hedefliyoruz.

Marka tescil danışmanlığı süresince müşterilerimizin daima yanında ve işbirliği içerisinde hareket ediyoruz.

Araştırma etabından strateji kurgulamaya, başvurudan takibe ve uygulama aşamasına kadar eksiksiz bir uçtan uca hizmet sunuyoruz.

Ortaya çıkan cevapları analitik verilerle destekleyerek iş modelinin zeminini sağlamlaştırıyoruz. Kısa ya da yakın vadeli gelecek stratejilerini danışmanlık desteğimiz ile güçlendiriyoruz.

Firmamızın bu alanda sunmuş olduğu hizmetler şunlardır:

Marka Belge Düzenleme: Marka tescille bağlandığında iki ay içerisinde belge ücretinin yatırılıp kuruma teslim edilmesi gerekmektedir.

Marka Savunma: İlanı yapılmış bir markaya üçüncü kişiler tarafından itiraz edildiğinde itiraza karşı görüşlerinizi içeren belge ve bilgilerin bir aylık süre içerisinde kuruma bildirilmesi gerekir.

Karara İtiraz: Kurumun vermiş olduğu karara Kanun Hükmünde Kararname’nin 49 uncu maddesi hükümler uyarınca kararın tebliğinden itibaren iki ay içerisinde ücretini ödemek şartıyla itiraz etme hakkınız bulunmaktadır

Marka Yenileme: Markalardaki yenileme işlemi markaların devamı için şarttır. Kullanılan markanın çalışma alanları genişlemiş ise yenileme işlemi yine yapılmalı, genişleyen çalışma alanları için de yeni müracaatlar yapılmalıdır.

Marka Devir: Markanın tescil edildiği mal veya hizmetlerin tamamının veya bir kısmının başka bir şahıs ya da firmaya devredilmesidir.

Marka Yayına İtiraz: İlanı yapılmış bir marka ile ilgili olarak, gerçek veya tüzel kişiler ile ilgili meslek kuruluşları markanın ayırt edici nitelik vasfına sahip olmadığı gerekçesiyle ya da hak sahipliğine dayanarak ilan tarihinden itibaren üç ay içinde marka tescil belgesinin verilmesine karşı kurum nezdinde itirazda bulunabilirler.

Yurt Dışı Marka Tescili: Madrid Protokolü kapsamında yurt dışı marka tescili işlemlerini buradan yapabilirsiniz.

Cezalı Yenileme: Cezalı Yenileme işlemi için bize ulaşabilirsiniz.

Marka İzleme: Markanızın/Patentinizin tescil edilmiş olması taklit edilemeyeceği veya marka hakkının ihlal edilemeyeceği anlamını taşımıyor. Markanızın taklidi her an ortaya çıkabilir. Koruma altına alınan markanızın mutlaka takip edilmesi de gerekiyor.

İzleme Sonrası Bülten İtirazı: İzleme Sonrası Bülten İtirazı işlemi için bize ulaşabilirsiniz.

Adres Değişikliği: Ticari hayatta markalarla ilgili yapılan tüm değişikliklerin resmi olarak Türk Patent Enstitüsü kayıtlarında değiştirilmesi gerekir.

Lisans İşlemleri: Tescilli bir marka; marka devirinden hariç lisans işlemine de tabi tutulabilir. Markanın kullanım hakkı inhisari ve inhisari olmayan lisans sözleşmelerine konu olabilir.

Nevi Değişikliği: Markalardaki yenileme işlemi markaların devamı için şarttır. Kullanılan markanın çalışma alanları genişlemiş ise yenileme işlemi yine yapılmalı, genişleyen çalışma alanları için de yeni müracaatlar yapılmalıdır.

Ünvan Değişikliği: Marka sahibi, tescilden sonra firma unvanında olan değişiklikleri yurtiçindeki marka tescilleri için Türk Patent Enstitüsü’ne, yurtdışındaki tescilleri içinse ilgili Resmi Patent ve Marka Ofisine bildirmek ve marka siciline kaydettirmek zorundadır.

Barkod Danışmanlığı: Barkod danışmanlığı işlemi için bize ulaşabilirsiniz.

Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme: Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme işlemi için bize ulaşabilirsiniz.

Marka Geri Çekme/İptal: Marka Tescil Belgesi Sureti Düzenleme işlemi için bize ulaşabilirsiniz.

Marka Nedir?

Marka Tescili ile ilgili bilgileri paylaşmadan önce “Marka”nın tanımına bir bakalım. TDK’ya göre Marka; İtalyanca “marca” kelimesinden gelmektedir.

  1. anlamı; resim veya harfle yapılan işaret
  2. anlamı; bilet, para yerine kullanılan metal veya başka şeyden parça
  3. anlamı; bir ticari malı, herhangi bir nesneyi tanıtmaya, benzerinden ayırmaya yarayan özel ad veya işaret
  4. anlamı mecaz olarak; tanınmış ürün, saygın kişi vb.’dir.

Türk Patent ve Marka Kurumu’nda yer alan tanımına göre ise de (6769 Sayılı sınai mülkiyet kanunun 4. Maddesine göre);

Marka: “Bir teşebbüsün mallarının veya hizmetlerinin diğer teşebbüslerin mallarından veya hizmetlerinden ayırt edilmesini sağlaması ve marka sahibine sağlanan korumanın konusunun açık ve kesin olarak anlaşılmasını sağlayabilecek şekilde sicilde gösterilebilir olması şartıyla kişi adları dâhil sözcükler, şekiller, renkler, harfler, sayılar, sesler ve malların veya ambalajlarının biçimi olmak üzere her türlü işarettir.”

Genel anlamda marka bir isim veya logo olarak biliniyorken aslında marka, isim ve logodan öte, korunması gereken, kompleks, değerli ve korunması gereken entelektüel sermayedir. Marka, bir ürünün geçmiş ve geleceğidir. Bir işletme, rekabet için gösterdiği tüm çabaları bir marka ile müşterisine sunar ve arzu ettiği kazanca ulaşır. Dolayısı marka stratejisinin belirlenmesi ve oluşturulması, tescil edilmesi ve tescilden sonraki işlemlerin çok iyi yönetilmesi gereklidir.

Piyasada “markalaşma” ve “marka tescili” bir biri ile alâkalı olmalarına rağmen karıştırılan terimlerdir. Markalaşma, daha çok pazarlama anlamında markanın bilinirliğinin, güvenilirliğinin veya kalitesinin arttırılması ile ilgili , sadece reklam ve pazarlama faaliyetleri değil, ürün özellikleri, satış, Ar-Ge, strateji vb yeteneklerinin arttırılması ile ilgilidir. Tescil ise yapılan tüm bu işlemlerin bir işaret etrafından toplanabilmesi için hukuki korumanın sağlanmasıdır.

Marka Çeşitleri Nelerdir?

Ticaret Markaları: Bir işletmenin imalatını veya ticaretini yaptığı malları, başka işletmelerin mallarından ayırt etmeyi sağlayan işaretlerdir. Malların üzerinde veya ambalajında kullanılan markalar ticaret markalarıdır. Markaların tescili için kullanılan sınıflardan ilk 34 sınıfı Ticaret markalarının tescilinde kullanılmaktadır.

Hizmet Markaları: Bir işletmenin hizmetlerini diğer işletmelerin hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işaretlere denir. Örneğin: Sigorta şirketleri, hastaneler, taşımacılık firmaları, bankalar, eğlence hizmeti veren firmalar hizmet markaları kapsamında korunmaktadır. Markaların tescili için kullanılan sınıflardan 35-45 arasında yer alan sınıflar hizmet markalarının tescilinde kullanılmaktadır.

Garanti Markaları: Marka sahibinin kontrolü altında, birçok işletme tarafından o işletmelerin ortak özelliklerini, üretim usullerini, coğrafi menşelerini ve kalitesini garanti etmeye yarayan işaretlerdir. Garanti Markalarına en iyi örnek; Uluslararası yün Birliğine ait “WOOLMARK” markası, Türk Standartları Enstitüsü tarafından, firmalara verilen standartlara uygunluk belgesiyle kullanılan TSE markası, ISO 9000, CE işareti, Zürih Üniversitesi tarafından diş çürümesine yol açmayan çikletler üzerinde kullanılan özel tasarımlı diş resmi de garanti markalarına örnek gösterilebilir.

Ortak Markalar: Üretim, ticaret veya hizmet işletmelerinden oluşan, bir grubun mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işaretlerdir.

Marka Tescili Nedir? Başvuru Süreci Nasıl İşlemektedir?

Marka Tescili; marka özelliği taşıyan bir isim, işaret veya ayırt edici görselin hukuki olarak korunması için yapılan resmi bir işlemdir. Türkiye’de marka tescil işlemleri Türk Patent ve Marka Kurumuna doğrudan veya bu konuda resmi yetki almış marka vekilleri tarafından yapılmalıdır.

Marka tescili sadece “marka başvurusu” demek değildir. Marka tescili için öncelikle tescil edilebilir ve korunabilir markalar seçmek, sonra da profesyoneller tarafından en uygun korumayı sağlayacak Marka Başvuru ve Tescil işlemlerini yürütmek gereklidir. Marka tescili için yapılan başvurudan önce yapılan araştırma ve analiz işlemleri kadar başvuru sonrası takip de önemlidir. Bu süreçte oluşabilen Enstitü red kararları veya üçüncü şahıslar tarafından yapılan itirazları karşı verilen cevaplar bilgi birikimi ve uzmanlık gerektirir.

Marka tescili, markalaşmanın önemli bir adımı, genellikle strateji ve marka konumlandırmadan sonraki en önemli adımıdır. Gerek yeni kurulan bir firma, gerek yeni bir ürün, gerekse firmaların zaten uzun yıllardır kullandıkları markalarla ilgili markalaşma dahi yapılan tüm faaliyetler eğer doğru bir marka tescili yaptırılmaz ise “boşa gitme” riski vardır. Bu boşa gitme durumu markanın piyasaya çıkarılmadan önceki faaliyetler ile ilgili olabilecekken uzun yıllardır kullanılan bir markanın doğru bir tescil yaptırılmadığından dolayı elden gitme ihtimali mevcuttur.

Doğru bir marka tescili; firmanın veya markanın kullanılacağı ürünler için stratejik hedeflerin bilinerek ön araştırma yapılması, tescil engel olabilecek rakip markalar veya olası risklerin belirlenmesi ile başlar. Resmi marka başvusu ile sıkı bir takip, olası itiraz ve red kararlarına doğru ve sağlam bir itiraz sunulması ve nihayetinde tescille sonuçlanır. Bu işlemlerin efektif ve hak kaybına uğramayacak şekilde yürütülmesi için profesyonel marka vekilleri tarafından yürütülmesi tavsiye edilir.

Türkiye’de marka tescil süreci;

  • Tescil başvurusu için uygun sınıfların belirlenmesi
  • Markanın tescil için uygunluğunun kontrol edilmesi (marka sorgulama)
  • Marka başvuru işleminin yapılması
  • Başvurunun incelenmesi,
  • Başvurunun tamamen reddi, kısmen kabulü ve yayımlanması veya tamamen yayımlanması
  • Başvuruya/Karara itirazların yapılması, itirazların incelenmesi,
  • Tescil belgesinin verilmesi / tescil başvurusunun reddedilmesi,
  • Red Kararına İtiraz Süreci

Aşamalarını içermektedir ve yaklaşık olarak 6-9 ay sürmektedir. Başvuru süreci olumlu tamamlanan markalar tescil edilerek sicile kaydedilir. Başvuru sahibi “Marka Tescil Belgesi” almaya hak kazanır.

Firmamız, marka tescili konusunda marka ön araştırma aşamasından başvuru, tescil ve tescil sonrası işlemlerin yürütülmesi aşamalarında bilgi birikimi ve tecrübesi ile müşterilerine butik hizmet sunmaktadır.

Marka Tescilinin Önemi Nedir?

Marka tescilinin önemi aşağıdaki şekillerde özetlenebilir:

  1. Hukuki Koruma: Marka tescili, markanızın yasal olarak korunmasını sağlar.
  2. Marka Kimliği ve Tanınırlık: Marka tescili, işletmenizin veya ürünlerinizin tanınırlığını arttırır.
  3. Rekabet Üstünlüğü: Tescilli bir marka, rakiplerinizin aynı veya benzer isimleri, sloganları veya sembolleri kullanmasını önler.
  4. Ticari Değer: Tescilli bir marka, işletmenizin ticari değerini arttırır.
  5. Global Genişleme: Markanızın tescilli olması, başka ülkelerde marka tescili başvurularınızın daha kolay kabul edilmesine yardımcı olabilir.
  6. Tüketici Güveni: Tüketiciler, tescilli markaların kalite ve güvenilirlik taşıdığına inanmaktadır.

Marka Tescilinin Avantajları Nelerdir?

Yasal Koruma: Marka tescili, markanızı yasal olarak korur ve başkalarının markanızı izinsiz kullanmasını engeller.
Marka Değeri: Marka tescili, markanızın değerini artırır. Tescilli bir marka, müşteriler tarafından güvenilir ve tanınabilir olarak kabul edilir.
Rekabet Üstünlüğü: Tescilli bir marka, rakipleriniz karşısında rekabet avantajı sağlar. Markanızın yasal olarak korunması, pazarlama ve satışlarınızı destekler.
Lisans Geliri: Tescilli bir marka, başkalarına lisans vererek gelir elde etme imkânı sunar. Başka şirketler, markanızı kullanmak istediklerinde size lisans ücreti ödemek zorunda kalabilirler.
Hukuki Güvence: Marka tescili, markanızı korumak için hukuki bir zemin oluşturur. Markanıza ilişkin herhangi bir ihlal durumunda yasal olarak haklarınızı savunmanızı sağlar.
Ticari İtibar: Tescilli bir marka, müşterilerinizin gözünde ticari itibarınızı artırır. Güvenilirlik ve kalite simgesi olarak kabul edilir.
Uluslararası Korumaya Erişim: Marka tescili, markanızı uluslararası düzeyde koruma altına almanıza olanak tanır. Bu, markanızı farklı ülkelerde genişletme ve pazarlama fırsatları sağlar.

Bu avantajlar, marka tescilinin işletmeler için neden önemli olduğunu göstermektedir. Marka tescili, işletmenizin uzun vadeli başarısı için önemli bir adımdır ve markanızın güvenilirliğini, itibarını ve değerini artırır.

Marka Tescili Nasıl Yapılır?

Birçok kişi Marka Tescili ile Ticaret Sicili’ni karıştırmakta ve ticaret unvanının ticaret siciline tescilinin marka koruması da sağladığını düşünmektedir. Bu yaygın bir yanlış düşüncedir.

  • Ticaret unvanı, ticaret yapılırken kullanılması gereken addır. Marka ise, ürün veya hizmetlerinizi diğer ürün veya hizmetlerden ayıran unsurlardır. Bir işletmenin bir ticaret unvanı fakat birden fazla markası olabilir.

Marka tescil başvurusunda bulunabilmek için, ticari işletme şartı aranmamaktadır. Şahıslar ve şahıs şirketleri de marka başvurusunda bulunabilir. Eğer şirket ya da kişi birden fazla marka için tescil almak istiyorsa her marka için ayrı ayrı tescil başvurusunda bulunmalıdır.

Marka Tescilini Kimler Yaptırabilir?

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları
  • T.C. sınırları içerisinde ikamet eden gerçek veya tüzel kişiler
  • T.C. sınırları içerisinde ticari veya sınai faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler
  • Paris Sözleşmesi’ne veya Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşmasına üye ülke vatandaşları veya bu ülkelerde ikamet eden ya da ticari veya sınai faaliyette bulunan gerçek veya tüzel kişiler
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kanunen veya fiilen marka koruma hakkı veren ülke vatandaşları

Marka Tescilinde Sınıf (Emtia) Kavramı Nedir?

Marka tescilinde ” emtia” terimi, markanın koruma kapsamını belirlemek için kullanılan bir terimdir. Marka tescili yapılırken, markanın hangi mallar veya hizmetler için kullanılacağı belirtilmelidir. Bu nedenle, tescil başvurusunda bulunan kişi veya kuruluş, markayı hangi sınıflarda kullanmayı planladığını belirtmelidir. Madde 6 (9. Maddesi uyarınca) ticari marka sınıfları, tescil edilen markanın belirli ürün veya hizmetler için koruma alanını tanımlar. Uluslararası Sınıflandırma, ticari markaların mallar ve hizmetlerin belirli kategorilere ayrılmasını sağlar. Bu sınıflar, marka başvurularının ve tescilinin düzenlenmesini ve yönetilmesini kolaylaştırır. Örneğin, giyim eşyaları için marka tescili yapmak istiyorsanız, ilgili sınıflar giyim eşyalarını kapsar. Bir başka örnek, yazılım hizmetleri için marka tescili yapmak istiyorsanız, ilgili sınıflar yazılım ve bilişim hizmetlerini kapsar. Bu şekilde, marka tescili başvurusu yaparken, markanın hangi sınıflarda kullanılacağını doğru bir şekilde belirtmek çok önemlidir çünkü bu, markanın koruma kapsamını belirler.

Markamı Neden Yurt Dışında Tescil Ettirmeliyim?

• Taklit ve haksız tesciller engellenir.
• Markalar sadece tescil edildikleri ülkelerde korunur.
• Prestij kazandırır.
• Gümrük geçişlerindeki sorunları engeller.

Yurt Dışı Marka Tescil İşlemleri

Sınai mülkiyet haklarının korunması tescille olur ve bu tescil koruması ülkeseldir. Bu demektir ki bir marka ancak tescil edildiği ülkede korunur. Başta ihracatçı firmalar olmak üzere, markalarını Türkiye haricinde uluslararası olarak korumak isteyen firmaların yapmaları gereken şey yurt dışı marka tescilidir. Yurt dışı marka tescili normal şartlarda, klasik yöntem olarak markanın yurt dışında üretim veya satış yoluyla kullanıldığı veya lisans vb gibi kiralama şekilleri ile kullanıldığı ülkelerde resmi başvuru ile tescil edilmesi gerekir. Yurt dışında marka tescili klasik olarak bilinen “ülkesel marka başvurusu” şekliyle olabileceği gibi “Avrupa Birliği Markası” gibi bölgesel veya Türkiye’nin da dahil olduğu “Madrid Protokolü” gibi anlaşmalarla “uluslararası marka başvurusu” şeklinde olabilmektedir. Yurt Dışında Marka Tescili İçin hangi yöntemi kullanmak gerekir. Madrid Protokolüne Göre Uluslararası Marka Başvurusu; Bu yöntem en çok kullanılan yöntemdir. Madrid Protokolüne yüzden fazla ülke üyedir. Yurt dışında marka koruma isteyen firma öncelikle marka korumasını arzu ettiği ülkelere bakmalıdır. Bu ülkeler Madrid Protokolüne üye ise doğrudan ülkeler belirlenip resmi marka başvurusu yapılmalıdır. Ancak Madrid Protokolüne göre markanın uluslararası başvurusu için o markanın Türkiye’de tescilli olması gerekir. Bölgesel Marka Başvurusu; Avrupa birliği veya bazı Afrika ülkelerinin oluşturduğu ülkelerde bölgesel marka koruma mümkündür. Avrupa Birliği Markası (CTM) özellikle Avrupa’ya ihracaat yapan firmalar için tek bir başvuru ile tüm Avrupa Birliğinde koruma mümkündür. Bu marka tescilinin bir dezavantajı yapılan başvuruda Avrupa Birliğinin herhangi bir ülkesinde redde sebep bir markanın daha önce tescilli olması tüm tescilin reddine sebep olabilmektedir. Ülkesel Marka Başvurusu; Böyle bir başvuru Madrid Protokolüne üye olmayan veya bölgesel bir marka korumasına dahil olmayan ülkeler için geçerlidir. Genellikle Türkiye’deki ihracaatçılar bu tip ülkesel marka başvuruların bazı Arap ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri veya Güney Amerika ülkeleri gibi yerlerde tercih etmektedir. Firmamız, yurt dışı marka tescilinde , özellikle sahip olduğu uluslararası marka tescil konusundaki bilgi ve tecrübenin yanında geniş bir iş ağına sahiptir. Yurt dışı marka tescilinde, sınai mülkiyet hakları ile ilgili uluslararası Paris Sözleşmesine göre ilgili ülke marka vekili ile çalışma zorunluluğu vardır. Dolayısı ile marka başvuru sahipleri bilmedikleri ülkede bilmedikleri vekiller ile çalışmak zorunda kalabilmektedir ki bu büyük bir risktir. Firmamız uzun yıllar iş birliği yaptığı yurt dışı vekillerini yakından tanımakta ve müşterileri adına güven ilişkisi yürütmektedir. Diğer yandan uyguladığı “şeffaflık “ ilkesi gereği yurt dışında müşterileri adına yaptığı tüm harcamaları onlar adına yönetmekte ve net bir şekilde müşterilerine sunmaktadır.

Markalar sadece tescil edildikleri ülkelerde korunur. Yurt dışında markanızı korumak için o ülkeye marka tescil başvurusunda bulunabilirsiniz. Aynı anda birkaç ülkede başvuru yapmak istediğinizde ise, o ülkelerin bağlı olduğu sistemlere başvuru yaparak zaman ve maliyet anlamında avantaj sağlayabilirsiniz.

Yurt dışında marka tescil başvurusu yapılan 6 sistem bulunmaktadır;

Ülkesel başvuru
Marka başvurusunun o ülkedeki vekil aracılığıyla ülkenin resmi kurumuna yapılmasıdır.

WIPO – Madrid protokolü
• Merkezi İsviçre’deki WIPO (World Intellectual Property Organisation / Dünya Fikri Mülkiyet Organizasyonu) tarafından yürütülür.
• Türkiye’den 104 ülke + EUTM + OAPI olarak müracaat edilebilir.
• 10 yıllık koruma sağlar ve sonrasında yenileme yapılması gerekir.

EUTM –Avrupa Birliği
• İspanya’da bulunan EUIPO (European Union Intellectual Property Office / Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi) tarafından yürütülür
• AB üye ülkeleri kapsar (toplam 28 ülke) (Türkiye AB üyesi olmadığından bu sisteme dahil değildir)
• Bir başvuru ile AB üyesi tüm ülkelerde marka tescili
• Tescile bağlanma süresi yaklaşık 5 – 6 ay ve benzer markalar açısından inceleme sistemi yok
• Koruma ve yenileme süreleri 10 yıl

OAPİ – Afrika Birliği
• Kamerun’da bulunan OAPI tarafından yürütülür
• Bir başvuru ile tüm üye ülkelerde (17 adet Afrika ülkesi) marka tescili imkanı
sağlar. Bu ülkeler için ülkesel başvuru yapılması mümkün değildir.
• Tescile bağlanma süresi yaklaşık 2 yıl
• Koruma ve yenileme süreleri 10 yıl

ARİPO – Afrika Bölgesel Fikri Haklar Organizasyonu
• Marka müracaatları kapsamında 10 adet Afrika ülkesinin üye olduğu tescil sistemidir.
• Botsvana, Esvatini (eski adı Svaziland), Lesoto, Liberya, Malavi, Namibya, Sao Tome & Principe, Tanzanya, Uganda, Zimbabve

***Üye ülkelerin yasalarını ARİPO sistemine uyumlaştırma süreci devam ettiğinden, bu sistemin kullanılması tavsiye etmiyoruz. Bu ülkelerle ticari ilişkisi olan hak sahiplerinin ülkesel veya WIPO tescil başvurusu yapmasını tavsiye ediyoruz.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Marka İzleme İşlemleri

Markanın tescil edilmesi onun izinsiz kullanımının engellenmesi konusunda hukuki bir güç verir. Gerek Türkiye’de, gerekse tüm dünyada firmalar ve insanlar artık hiç tereddüt etmeden markalarını tescil ettirmektedirler. Marka tescili konusundaki bu bilinçlenme aynı zamanda bir birine benzer yeni “tescilli” markaların da ortaya çıkmaktadır. Benzer markaların ortaya çıkması başvuru sahibinin kasti olarak markasını ünlü bir markaya benzetme isteğinden olabileceği gibi bilmeden başka bir tescilli olan markaya benzemesi şeklinde olabilir. Sebebi her ne olursa olsun tescilli bir marka sahibi kendi markasına benzer bir markanın bilerek veya bilmeyerek tescil edilmesini engellemek için o markanın başvurulduğu tespit edip , başvuruya süresi içinde kanuni bir hak olan marka itiraz işlemini gerçekleştirmelidir. Tescilli bir markanın başvurusunun ve tescil gayretinin tespit edilmesi her ay binlerce başvurusu yapılan ve resmi olarak Türk Patent ve Marka Kurumunun yayınlamış olduğu resmi marka bülteni izlenerek yapılır. Marka izleme işleminin, hiçbir marka bilgisi (6769 sayılı sınai mülkiyet kanun bilgi ve tecrübesi) olmadan ve gözle yapılması hem çok zor, hem çok zaman alan ve hem de yanlışa sebebiyet verecek ölçüdedir. Firmamız, müşterilerinin markalarını bilgisayar ortamında ve konu hakkında bilgili ve tecrübeli uzman personeli gözetiminde izlemektedir. Böylelikle müşterilerinin markalarına benzer olabilecek resmi marka tescillerini engelleyerek , sadece onların markalarının sektörde bilinmesine yardımcı olmaktadır.

Dünyadaki ticaret her geçen gün daha hızlanmakta ve yaygınlaşmaktadır. Bir markanın satışları arttıkça ona benzer markaların ortaya çıkması da muhtemeldir. Marka taklidini engellemenin tek yolu marka tescilidir. Firmalar gerek ülke içinde, gerekse ülke dışında markalarının taklidini engellemek için onları yine yurt içinde ve dışında da tescil ederler. Buna rağmen benzer markaların türemesi, hatta benzer tescilli markaların türemesi mümkün olabilir. İşte bunu engellemek için, özellikle yurt dışında tescilli marka taklitlerini engellemek için tüm dünyada marka izleme hizmeti yapılmaktadır. Firmamız, tüm dünyada marka tescili ile birlikte tüm dünyada marka izleme hizmetini sunmaktadır. Bu hizmet ile özellikle ihracaatçı firmalar yurt dışında marka tescili yaptırdıkları ülkelerde markalarına benzer marka tescillerini haber alabilmekte ve tescilleri ertelenebilmektedir. Firmamız bu hizmetini en uygun fiyatlarla ve en hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için yurt dışı partnerleri ile iş birliği yapmaktadır.

Bize Ulaşın

+90 552 890 1811

Genel Merkez

Topçular Mah. Osman Gazi Cad. No:2 EYÜP – İST. | TR

Copyright © 2024 argematris.com. Tüm Yasal Hakları Saklıdır.

İletişim Formu






    *VARSA dosyalarınızı buradan ekleyebilirsiniz.