- EYÜP / İSTANBUL - TR
- Çalışma Saatleri : 08:30 - 18:00
– KOSGEB,
– TÜBİTAK,
– Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,
– Tarım ve Orman Bakanlığı,
– Ticaret Bakanlığı,
– Kalkınma Ajansları,
– AB HORIZON,
– TESKOMB… vb. tüm kuruluşlar ile birlikte çalışmaktayız. Projelerinize yönelik devlet destekli hibe ve teşvik programları için gerekli tüm çalışmaları oluşturup siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunmaktayız.
Pazar araştırması, ISO Yönetim, İSG süreç yönetimi, fon bulma ve finans kaynak araştırması gibi bir çok gelişmiş kurumsal hizmeti bünyemizde barındırmaktayız.
Ayrıca büyük ölçekli yatırım projeleriniz içinde onaylı fizibilite raporu, ÇED, atık yönetimi, kapasite raporu, itfaiye raporu, şirket değerleme ve yasal düzenlemeye tabi tüm ruhsat/izin/lisans/değerleme hizmetlerini vermekteyiz.
Bir devleti refah ve hukuk devleti yapan faktörler arasında üretim, istihdam ve fırsat eşitliği yer alır. Bu olgular sosyal devlet düzenlerinde devlet tarafından sağlanır ve halka kurum destek ve imkanlarıyla sunulur.
İşsizlik, istihdam zorluğu işçilerin yoksullaşmasına ve temel ihtiyaçlarını karşılayamamasına sebep olurken işverenlerin üretim kapasitelerinin ve üretim niteliklerinin düşmesine sebep olur. Aynı zamanda refahın genele yayılamama sorunu ortaya çıkar ve kişiler, gruplar arasındaki derin farklılıklar genel toplum düzeni içerisinde yaralanmaya yol açar. Dezavantajlı grupların ve tarihsel süreçte üretime geç katılım gösteren kadınların işsiz kalması, üretime katılamaması da bağımlı nüfusun artmasına yol açarak toplumu ve devleti olumsuz etkiler. Bunların yanı sıra önü alınmamış olan işsizlik ve üretim kıtlığı-kalitesizliği devletin finansal-ekonomik durumunu da etkilemektedir. Kısaca istihdam ve üretim azlığından hiç kimse kazançlı çıkmaz.
Bu gibi olumsuz koşulların önüne geçmek için sosyal ve öngörülü devletler; istihdamı ve üretimi artırmak ya da korumak amacıyla teşvik, indirim, destek gibi uygulamalara başvurur.
Amaç vatandaşı çalışmaya, üretmeye ve girişimciliğe, işvereni ise çalıştırmaya heveslendirerek üretim kapasitesini artırmak ve kişilerin refahını sağlamaktır.
İş seçimlerinde cinsiyeti, yaşı ya da sağlık durumu sebebiyle dezavantajlı olan kişilere fırsat eşitliği yaratmak da hedeflenir. Kadın, genç ve engellilerin iş sahasına erişimleri ve yaşama katılımları diğerleri ile yakın seviyeye getirilmeye çalışılır. Dezavantajlı olan bu grupların çalışması, iş yeri açması, gelir imkanına kavuşması hedeflenir. Bu sayede diğer beşeri faaliyetlere erişimleri de kolaylaştırılır.
Teşviklerin bir diğer amacı piyasayı canlı tutmaktır. İşçi için yapılan ödemeler işveren ve üreticilerin maliyetlerinden biridir. Bu maliyetler kimi zaman vazgeçilen ilk kategori olabilmekte, zorlu süreçlerde işçi azaltma yoluna gidilebilmektedir. SGK teşvikleri bu koşulda caydırıcı özelliğe sahiptir. İş akitlerinin feshedilmesinin, işveren-işçi bağının kopmasının önüne geçilir. Bunun yerine işveren, işçi alımına teşvik edilir. Piyasayı canlandırmak için yapılan diğer teşvik türü ise yeni yatırımcıları cesaretlendirmek ve iş yeri açmalarını kolaylaştırmaktır. Bu teşvikler genellikle KOSGEB – TÜBİTAK hibeleri ve kredileri ile yapılmaktadır.